April 1, 2021

Mitä häävalokuvaaja tekee vapaa-ajallaan?

Vapaa-aika

Vapaa-aika ja sen suunnaton määrä.


Aloin tässä miettimään miksi minua ei nyt hirveästi häiritse ylimääräinen vapaa-aika, joka nyt on koronan myötä syntynyt. Toki perheen budjetissa tuo on otettava huomioon, mutta haasteet on tehty voitettaviksi.

Nautin suunnattomasti luonnosta, valokuvaamisesta ja ajasta perheen keskellä. Valokuvaajan ammattiin kuuluu tietynlainen syklisyys, joten tämä ei ole mitään uutta auringon alla. Silti, nykyinen koronatilanne on vaikuttanut merkittävästi esimerkiksi kesälomasuunnitelmiin. Lähes kaikki hääkuvaukset keväältä ovat siirtyneet syksyyn tai loppukesään. Tällä hetkellä näyttää että loppukesä on äärettömän kiireinen. Siksi on hyvä että nyt lataa akkuja mahdollisuuksien mukaan varastoon.

Nautin äärettömästi valokuvaamisesta, myös omissa ihan päivittäisissä rutiineissa. Niihin luonto ja geokätköily tuo hienon lisän.

Jotenkin minua hiukan harmittaa kun näkee miten urbaani kaupunki tunkee keskelle luontoa. On maskeja ja roskaa. Jokaisella kätköreissulla tuleekin kerättyä muovipussillinen roskaa mukana.

Miten valokuvaaminen kulkee mukana?

Osa valokuvista on digitaalimuodossa, mutta suurimman osan omista kuvista otan perinteiselle filmikameralle. Kehitän ja vedostan kuvat itse. Valokuvan saattaminen valmiiksi itse vedostaen tuntuu digitaalitekniikan rinnalla hienolta.

Harmillista että esimerkiksi hääkuvia ei tule juurikaan kuvattua filmille. Toki, filmissä on aina omat niksinsä ja riskinsä - ehkä en kuitenkaan lähtisi hääkuvausta hääkuvaajana suorittamaan filmikameralla.

Mustavalkoinen valokuva, poika luolan edessä.
Mustassa laatikossa oleva geokätkö kalliolla. Laatikossa on sisällä paperia.
Tyttö nauraa, tyttö pitää suun edessä kättä joka on karvaisessa hanskassa.